Swapmans Futures Arbitrage for Bitcoin Walkthrough

Ikke bare det, men du kan justere den til å overvåke, analysere og handle flere forskjellige eiendeler i forskjellige markeder. Hvis handelen på Delta Exchange vil være tapsgivende, ville BitMex-handel absolutt være lønnsom, og omvendt. Live chat, converters har feed til mttdominatorcom indekser. Imidlertid er tiden absolutt essensen, og forsinkelsen mellom at arbitrage blir tilgjengelig og utførelse av handel kan føre til glidning. Den opererte på en gaffel fra Ethereum-nettverket og involverte bare handel med Celo Dollars (cUSD) og Celo Gold (cGLD). For eksempel, hvis prisen på en sikkerhetsstillelse handles til 100 dollar på børs A og 99 dollar på børs B, kan en næringsdrivende kjøpe eiendelen for USD 99 på kurs B og selge den for 100 dollar på børs A samtidig å generere et stort sett risikofri overskudd på 1 dollar. Når det er sagt, eksisterer også prisdifferanser i cryptocurrency på børser med base i samme jurisdiksjon, og disse kan lettere utnyttes enn handel over landegrensene, da det ikke er noen ekstra valutarisiko når de utbetaler til fiat valuta.

Spotbørs tilbyr imidlertid ikke innflytelse. Arbitrisen er derfor forskjellen for den samme tingen til forskjellige steder, på to forskjellige tidspunkter eller ved to forskjellige utvekslinger. Dette kan sammenlignes med om lag 1% avkastning på bankinnskudd. Systemene som samler volum og andre data fra forskjellige utvekslinger er fremdeles i sin spede begynnelse, og viktigst av alt er at størrelsen på handelssamfunnet vokser hver dag. De kan variere fra kontobekreftelse som kan ta mer enn 24 timer eller å eie en bankkonto der hvor sentrets base er.

 • Tilknyttet program.
 • Du kan lese en fullstendig forklaring her.
 • Prisforskjellen er 0.
 • Bitcoin ble kjøpt over en drøy halvtime i små biter av forskjellige kjøpere, og jeg måtte endre prisen et par ganger for å slå bots.
 • De får beholde sin ubrukte 0.
 • Bare vent til utløpet for å få din arb fortjeneste i bitcoin (som du deretter kan sette i USD).

Mange vil klø seg i hodet etter å ha møtt ordet arbitrage mens de dypper tærne i økonomien, markedene eller gambler for det første. Det er verdt å påpeke at Crypto Trader kommer med en strategimarkedsfunksjon. Chase you invest, hvis du er eller kan være en "kvalifisert kontraktsdeltaker", kan du lese KB2732 for instruksjoner om hvordan du fyller ut et obligatorisk spørreskjema for å fortsette å handle med utnyttet Forex. Bot kan også holde deg oppdatert gjennom telegram, e-post og andre sosiale plattformer. AAX mener at cryptocurrency-markedene vil ha lignende støtte tidligere enn senere. Siden børsene stort sett er uregulerte, er de ikke forpliktet til å holde penger på bøkene sine for å betale kunder i tilfelle et brak. Avkortet - Hver auksjon har en grense ("cap") til mengden Celo Dollars som vil bli kjøpt eller solgt.

Bitcoin til 200 000 dollar og jeg er konservativ: Moon Carl in Exclusive Trader's Digest

Bli med på denne telegramkanalen og følg denne twitterkontoen for å få disse varslene. Derfor må du ta hensyn til å sjekke status på lommebøker. Men det følger fortsatt denne grunnleggende metodikken å kjøpe lavere og selge høyere så raskt som mulig. Ved å kjøpe den på børs B og selge den ved bytte A og vurdere handelsgebyrene, kan den næringsdrivende tjene fortjeneste. 4246 BTC deponert på CryptoFacilities med ubetydelig avgift. Kryptomarkeder er åpne 24/7/365. Disse har gjort handel ganske mye enklere siden det ikke er behov for å oppgradere til noen Pro-versjon for å glede deg over funksjonene som de som er nevnt over. Budgivning i auksjonen var ikke lønnsomt under denne verdien.

S; dette er imidlertid en såkalt "skitten margin", som når den blir omgjort til "fortjenestemargin" vil være betydelig lavere.

App Sporer Globale Og Regionale Plattformer

I dette første eksemplet kan vi si at du har kr10.000 i banken din (du kan også ha kr10.000 i kontanter du kjøper BTC fra en venn, eller kr/krtilsvarer kr10.000). Trading psychology series - krown's crypto cave (youtube) av oct, ikke la noen handle for deg. Det er klart dette ikke kommer til å fungere for roboter som kjører 24/7. Disse arbitrage-mulighetene som finnes på forskjellige børser er faktisk det som holder markedet relativt effektivt. Akkurat som i trinn 3, på dette tidspunktet, er det MARKEDSPRISRISIKO. Fremveksten av mer pålitelige regulerte børser har økt den totale likviditeten, men har foreløpig ikke gitt den ønskede effekten av å senke pålegg og utskiftingskostnader.

Den halvsterke formen ligner den sterke formen.

Hvordan Fungerer Arbitrage Trading?

Denne handelsboten kommer imidlertid med 3 pakkeplaner som varierer i pris. De fungerer som en sentral autoritet for handler utført på sine plattformer ved å forvalte brukerne sine midler, handler og uttak. Imidlertid er handel ekstremt risikabelt og ledsages av en enorm mengde stress, og å "fange fallende kniver", som navnet antyder, er et veldig farlig spill fordi du kan klippe deg dårlig. Tether er populært blant kinesere som ønsker å flytte kontantene sine diskret til utlandet, siden det ikke er ustabilt.

Det er veldig viktig å ha nøyaktige og nye data - spesialiserte plattformer som CoinAPI gir et enkelt API for å hente ut markedsdata fra en haug med kryptosentraler. Den viser handelsmulighetene med 'kjøp fra' og 'selg på' forslag, mens prisdifferansen vises i prosentpoeng. Prinsippet er ganske enkelt: Enhver forsinkelse i dette kan føre til utglidninger som kan spise bort arbitrage-fortjenesten.

Identifisere Ineffektivitet I Markedet

Som kunde kan du velge din foretrukne Bitcoin-investeringsplan som igjen vil tjene deg omtrent 1% av din totale kapital på daglig basis. Andre publikasjoner, så før du går over i valutahandel, vil du ha mange ting å lære. Det er to forskjellige måter å arbitrage cryptocurrencies. Du kan bruke hvilken som helst teknikk du ønsker, men vi liker løsninger som kan skaleres med større sett med valutaer. Så med en betydelig prisforskjell mellom to plattformer, vil eiendeler bli kjøpt raskt. Men det er her du vil spesifisere logikken og beregningene som avgjør når du skal handle, og i hvilke mengder. 2% av den totale BTC som først ble investert, uten å vurdere XTZ-verdsettelsesendringer. I teorien er det enkelt å tjene penger. Kjøp og salg av samme mynt umiddelbart på separate børser.

Innlegg Som Gjest

Vær oppmerksom på at de fleste børser har daglige eller ukentlige uttaksgrenser. Cryptocurrency arbitrage høres ut som et stykke kake i teorien, så hvorfor er det ikke alle og hundene deres som gjør det? For de som er interessert, arrangerer ArbiTool trening, og du kan registrere deg her. På børser som krever høye gebyrer, må handelsmenn eksklusivt søke etter store avtaler for å tjene på dem; Ellers vil de neppe knekke jevn. Vi vil ikke gå nærmere inn på hvorfor futurekontrakter handler til en premie til spotpris. Mislykkes i å henrette i tide.

Forseglede bud - Bud som sendes av næringsdrivende, er skjult til auksjonstilbudsfasen er fullført. Nå som du vet hvilke problemer du måtte møte når du drar på din første live cryptocurrency arbitrage-handel, kan vi utforske hvilken nøkkelinformasjon du bør vurdere. Ved å følge denne strategien mister ikke forhandleren tid på å koble penger; han/hun vil øyeblikkelig kjøpe BTC på børs A og selge det på bytte B (ordning nr. 2). En av de vanligste kildene for prisdata er CoinMarketCap. Spredningen av en arbitragehandel er definert som: Brukere kan henvise venner og tjene opptil 45% provisjon på plattformrelaterte avgifter. Med disse verktøyene kan Haasbot ‘forutsi’ trendmønstre som kan vise seg uvurderlig for suksess i Bitcoin.

Det er derfor lurt å finne arbitrage-muligheter som gir et handelsresultat på mer enn to prosent som 0. Selve ordet arbitrage innebærer en rimelig avtale. Men i løpet av noen måneder har premien for bitcoins i Kina falt til rundt 7 prosent eller mindre ettersom en flom av bitcoin-muldyr, som fysisk fører kontanter over landegrensene for bransjene, har oversvømmet arbitrage-virksomheten.

 • I Middelhavet rundt 400 f.Kr. var det en økning i arbitrage-muligheter blant pengevekslere på grunn av Persia som brukte et bimetallsk myntsystem.
 • For å oppnå best mulig resultat, bør alle som bestemmer seg for å bruke Haasbot være forpliktet til kurset.
 • Som mellom partene er og forblir programvaren den eneste og eksklusive eiendommen til lisensgiveren, inkludert alle immaterielle rettigheter deri.
 • Tribeca er et gratis Github-prosjekt.
 • 5 mer enn spotprisen du kjøpte din BTC.

Registrer Deg Nå Og Begynn å Tjene Penger I Dag

Applikasjon viser de fem største børsene som er verdt å være oppmerksom på. Dette er ikke bare legit, det kommer hele markedet til gode. Banking with us, fortsett å lese; denne artikkelen bryter ned ting praktiske investorer trenger å vite. Det at hver Bitcoin-utveksling viser en annen pris for Bitcoin har gitt fødsel til arbitrage-fenomenene. Handel med de samme fondene i det ene markedet for å dra nytte av prissvingninger; Dette er hva tiden arbitrage er. Det er en annen type handelsmann - arbitragehandlere hvis handelsstrategi er kjent for å være risikofri. Imidlertid har utviklingen av kvantitative systemer designet for å oppdage prisforskjeller og utføre handler på tvers av separate markeder, gjort arbitragehandel utenfor rekkevidde for de fleste detaljhandelspersoner.

På høyden av den vanvittige etterspørselen etter bitcoins i januar, da prisene på den digitale valutaen svevde nær kr20 000 etter et 20-folds hopp i løpet av 2019, kunne Li og andre handelsmenn selge bitcoins i Kina for 30 til 40 prosent mer enn de koster andre steder. Profesjonelle arbitrage-forhandlere jobber overveiende med cryptocurrency i store beløp, noe som bidrar til å redusere transaksjonskostnadene. Navnet på spillet er å maksimere premien samtidig som avgiftene minimeres. Ideelt sett kan du si at disse robotene kan fungere hele dagen uten menneskelig innblanding. M1 investerer alle tilgjengelige kontantbeholdninger større enn kr 10, tjenestene kommer vanligvis til en pris. Det er mange strategier som det ganske enkelt ikke er mulig å gjøre for hånd.

For eksempel, hvis det er en forskjell på kr50 i prisen på BTC i USD på to børser, er det en krypto/fiat arbitrage-mulighet. ”At arb ikke alltid vil være nok til å dekke handelsavgift, men det vil alltid spare deg for penger på den samlede BTC-handelen. Du ser på de forskjellige Bitcoin-utvekslingsmarkedene og finner forskjeller i priser mellom hva ett marked selger for og hva ett marked kjøper for. Dette var leonArdo trading bot. Dermed bør Arbitrage-fortjenesten beregnes som bud minus gebyr minus minus spørsmål pluss gebyr. Bortsett fra som det kan gis i henhold til seksjon 6 (a), lisensatoren uttrykkelig fraskriver alle garantier, uttrykkelig eller underforstått, inkludert noen implisitte garantier for salgbarhet, egnethet for en bestemt hensikt og usikre forholdsregler HANDEL.

De 30 beste bøkene om cryptocurrency - Lær av proffene

Med andre ord sikrer det at prisene er omtrent de samme på tvers av forskjellige børser for den samme eiendelen, fordi hvis det ikke er tilfelle vil arbitrage-handelsmenn komme inn og utnytte denne gevinstmuligheten umiddelbart. Registrer deg her for å komme i gang: Samtidig konkurrerte studentene i en måned lang konkurranse for å handle Celos cryptocurrencies mest lønnsomt. Så hvis kursen for en Bitcoin på en børs er kr1. Den første arbitragehandleren som oppdaget denne muligheten, er i stand til å få mest mulig fortjeneste ved å kjøpe Bitcoins på børs A til kr4001 og deretter selge den på børs B til kr4999, og putte 998 dollar i fortjeneste. Hvis for eksempel 2 cUSD blir auksjonert bort, 1. Jo flere utvekslinger du er medlem av, jo bedre kan du utnytte prisforskjellene mellom dem.

Det foregående er dine eneste og eksklusive rettsmidler og lisensgiverens eneste ansvar for brudd på disse garantiene. Bitcoin, litecoin, ethereum og 17 andre kryptokoiner verdt tiden din. Det viser seg at det tok 90 minutter å bekrefte innskuddet. Disse prisforskjellene oppstår fordi noen børser er mer likvide enn andre. Slipp litt BCH i merch-shopen - vi har noen krydret skjorter til menn og kvinner.

Årsaken bak dette er enkel: Det er kanskje ikke det gigantiske prisgapet vi så internasjonalt 9. Smart sportshandler sosiale medier, 24 slik at du kan se hvordan selv med 1 av 5 vinnende akkumulatorer vil du ha en liten fortjeneste (hvis oddsen er lavere, er et lite tap uunngåelig). januar, men det er fortsatt betydelig. Hva slags arbitrage muligheter finnes i krypto? Det er en fullstendig tilgang til de tekniske indikatorene, og de handlende kan få mest mulig ut av dem gjennom Autonio trading bot.

1% uttak, 0.

Hva Er Cryptocurrency Arbitrage?

For hver auksjon: I tillegg til å se på bitcoin-prisen, må du se på handelsgebyrene og uttaksgebyrene til de forskjellige børsene. Når det gjelder arbitrage, er det imidlertid alle slags gebyrer å stri med. Hvorfor bryr jeg meg om å handle bots så mye? Det er noen bevis for arbitrage i Midt-Østen i antikken. Betal høyt gebyr for BTC-nettverk for å minimere markedsprisrisikoen når du får BTC fra spot -> derivater utveksling Du tenker kanskje, wtf?

 • Du kjøper en Bitcoin for 10.
 • Kryptohandel var et morsomt middel til å lære mer om digitale valutaer og blockchains, og læring er det jeg vil fortsette å investere tiden min på.
 • Dette kan være litt mer risikabelt siden prisene kan endre seg veldig raskt mens du er i mellom arbitragehandlene dine.
 • Du kan være i stand til å plassere en handel om gangen for hånd, men øyeblikkelig kunne plassere femti med en bot.
 • Budjustering - Budrabatten ble økt eller dekrementert med et budjustering med et fast beløp for å opprettholde en optimal verdi.

La oss handle Altcoins i stedet

Næringsdrivende kan også benytte seg av muligheten til å gjøre en trekantet arbitrage-fortjeneste på feilpriser mellom tre par forskjellige mynter. Anmeldelser, jeg forrådte meg selv for mange ganger før jeg forpliktet meg til systemene mine. Så det ser ut til at det bare er lite nok å ta spotprisen. Noen ganger trekker den næringsdrivende tilbake eller setter inn midler på de to børsene for å balansere verdiene i regnskapet eller hente ut overskuddet. Det samme gjelder for digitale valutafokuserte fond. Den farligste trusselen og feilen er å forveksle to forskjellige kryptokurser med samme forkortelse på to børser. Denne typen arbitrage-muligheter eksisterer når mengden cryptocurrency du kan kjøpe eller selge for fiat er større på en børs enn på en annen børs. Det er først etter denne tiden at Marketrobo kan selge den kjøpte cryptocurrency til leverandør B til en dyrere pris. Siden handelsmenn ikke kan se hverandre innsendinger for pågående auksjoner, må de i stedet bruke tidligere auksjonspriser for å bestemme deres optimale neste bud.

Den neste salgsordren på linje med børs A er kr4002 og prisantydning på børs B er kr4998, noe som gir arbitrage handler med en fortjeneste på kr996. Tjene penger, hvis kontoen din er hacket og den digitale valutaen din blir overført, vil de være borte for alltid. Den enkleste geografiske arbitrage innebar å kjøpe bitcoin i uregulerte markeder som Thailand, eller de som har legalisert handel med bitcoin som Japan, og å selge dem i forbudte markeder som Sør-Korea, Kina eller India. En næringsdrivende som fører regnskap i både børs X og bytte Y, kjøper deretter token A på bytte X for lavere pris (tar en lang posisjon) og selger samtidig token A på bytte Y for den høyere prisen (tar en kort posisjon). På den måten går du inn med øynene åpne. Merk at du bare kan holde bitcoin på CryptoFacilities og vente på å gjøre handelen, slik at du ikke trenger å vente med å flytte bitcoin du kjøpte over. Sentraliserte digitale eiendomsbørser er utsatt for driftsfeil og brudd på nettets sikkerhet, noe som kan føre til tap av midler for kontohavere. Du vil ha fullstendig kontroll over antall handler som bot kan utføre samtidig. Når de kombineres, kan disse kostnadene redusere fortjenesten til arbitragehandelen din så mye at den ikke lenger anses som sådan.

Coinbase, som er en San-Francisco-basert krypto-handelsplattform, er et av de mest populære Bitcoin arbitrage-verktøyene blant handelsmenn. Det krever imidlertid en god forståelse av de forskjellige børsene, deres policyer, transaksjonsgebyrer, tidsbegrensninger, etc. Et annet eksempel vil følge med et annet scenario. 75% har veldig lav likviditet, noe som gjør overskuddet veldig lavt. Heldig for oss har den godt vedlikeholdte API-pakkere på flere språk. Slik arbitrage er risikabelt fordi prisen på dette cryptocurrency kan endre seg i løpet av disse dagene. Hvorfor vil du vurdere cryptocurrency arbitrage?

Flere Nyheter For Deg:

Modellen brukes også daglig i valutamarkedet og aksjemarkedene, men er ikke lett tilgjengelig for detaljhandlere, siden du ofte trenger å gå gjennom meglere og ha store midler tilgjengelig for å delta. Jeg indekserer for øyeblikket hele cryptocurrency-markedet via HODL 30, en portefølje som består av de topp 30 myntene etter markedsverdier. Han vil måtte betale ekstra avgifter. Den søker kontinuerlig etter arbitrage-muligheter. Relaterte innlegg, men det er akkurat det som gjør det å gå bort på dette tidspunktet så gunstig. De resterende 12. Det kan ta en time eller mer å bekrefte transaksjoner, og overføringer kan ikke gjøres uten bekreftelse som oppstår i blockchain. Det er en god handelsstrategi er avgjørende.

Binance kan også skryte av høy likviditet og flerspråklig støtte. Du lurer kanskje på om slike handler eksisterer. Mens du venter på at bitcoin-transaksjonen skal bekreftes, kan prisen falle til, for eksempel, kr700, og da vil futures ikke være til en lønnsom pris for arbitrage. Du blir ført til en side for å bekrefte transaksjonen.

Velkommen

Hvis du bare ser på toppen av børsens ordrebøker, vil du definitivt finne noen arbitrage-muligheter. Når vi endelig finner et par der det er en tilfredsstillende prisforskjell, må vi sjekke: B2BX som drev en vellykket ICO i slutten av 2019 og nå er rettet mot meglerhus, likviditetsleverandører og institusjonelle investorer.

Ta en titt på tjenestene våre på coinapi. En årlig abonnementslisens fornyes automatisk med ett år med mindre den sies opp med en måneds varsel. Mulighetene for arbitrage er ganske vanskelig å få til i tradisjonelle finansmarkeder fordi det er institusjonelle handelsmenn som tar små muligheter i løpet av relativt kortere tid og sikrer at disse markedene holdes effektive. Hvis noen bestemmelse i denne avtalen skal anses for å være ugyldig eller ikke kan håndheves, skal resten av denne avtalen forbli i full kraft og virkning.

BTC-robot

Gekko er enkel å bruke, fullstendig automatisert og grei. I begynnelsen av januar, da prisen på bitcoin var kr17 600 dollar på Bitstamp, den luxemburgsk-baserte digitale valutavekslingen, ble den sitert til 25 millioner vant (23 630 dollar) i Sør-Korea, noe som innebærer en "kimchi-premie" på 34 prosent. Under overføringen kan prisen endres ved børs B. Market impact - noen lønnsomme strategier forsvinner på grunn av store mengder kapital kan påvirke og forstyrre markedet.

Tross alt, for at en næringsdrivende skal kunne tjene penger på prisforskjellen mellom Bitcoin-markedene i Sør-Korea og Nord-Amerika, må de bestå identifikasjonskontroller i begge land. Akkurat som i trinn 2, på dette tidspunktet, er det MARKEDSPRISRISIKO. Noen ganger kan du fortsatt tjene gode med en avgift på 1% på hver børs. Utdanningstung plattform, dette betyr at handelsmenn kan gjøre handler seks dager i uken, 24 timer i døgnet. La oss tenke oss at du prøver å tjene på denne arbitrage-muligheten: De har ofte skjulte avgifter eller kunstige hindringer for tilgang til midlene dine. Før du kjøper en mynt, bør du sjekke nøye at du etter transaksjonen ikke holder deg med det overskytende. Hovedtyngden av markedet består av detaljhandlere som mangler ressurser til å utnytte disse smutthullene til sitt fulle potensial.

Gitt den konkurrerende karakteren av cryptocurrency trading, observeres arbitrage-muligheter nøye av en rekke handelsmenn. Basic er kr30/måned. Børser som Kraken, Bittrex, har imidlertid høyere omsetningsavgift 0. For det fjerde, siden du må overføre midler til og fra utvekslinger for å utføre arbitragehandel samt overføre midlene dine tilbake til dine personlige lommebøker på slutten av din handelsdag, må det også tas hensyn til utvekslingsuttak. Med nok selgere og kjøpere, og et generelt høyt volum av slike handler, etableres priser for symboler.

 • Du kan se et ekte eksempel på dette på kontraktspesifikasjonssiden til Delta Exchange.
 • Dette er på grunn av den potensielle fortjenesten som er mulig på grunn av prisforskjellen mellom markedene.

Er min Arb Setup lønnsom?

Automatisert handel hjelper også med å sikre at en viss mengde disiplin opprettholdes for å følge handelsplanen perfekt. Gratis penger ikke sant? La oss nå anta at det er en viktig kunngjøring som sannsynligvis vil oppmuntre folk til å kjøpe BTC, for eksempel den amerikanske Internal Revenue Service som kunngjør at alle BTC-innskudd aldri vil bli avgiftspliktig. Samle data om pris via utvekslings-API-er og prissammenlignere som Coinmarketcap.

Så Liten Fortjeneste, Hvorfor Skal Jeg Bry Meg?

I den korte historien om cryptocurrency har det vært perioder som ga muligheter for arbitrage over landegrensene. Hvis du kjøper og selger bestillinger ikke blir utført på en riktig måte, kan du se at en potensielt lønnsom handel blir tap. Med mindre eksplisitt er lisensiert i denne seksjonen, gir lisensgiveren ingen andre rettigheter eller lisenser, under implikasjon, estoppel eller på annen måte. Vær forsiktig når du handler på børser med lav brukervurdering. Vi må også ta i betraktning at disse mulighetene ikke er lette å oppdage for en nybegynner. En av de eldste teknikkene er arbitrage. Når du har solgt Bitcoin for et overskudd på den dyrere børsen.

Budrabatten var en variabel som justerte algoritmisk. En av de viktige tingene å forstå er hvordan prisberegningen skjer i forskjellige markeder. Til slutt, når du holder penger på en utveksling, setter du pengene dine i fare, ettersom utvekslinger som blir hacket eller går ut av drift dessverre fortsatt er vanlige i disse dager. Hver konkurrent fikk en lommebok opprinnelig fylt med:

8751375 BTC for kr101. For å opprettholde løpet, balanserer HodlBot automatisk porteføljen din ved å selge utbyttefordeler til fordel for å kjøpe underpresterende. En viktig del av definisjonen av arbitrage inkluderer det faktum at handelen skal være risikofri og øyeblikkelig. Dette kan ikke virke som mye, men det er en utmerket gevinstmulighet når kontrakten går ut på bare tre dager. Coinbase er kjent for sin høye likviditet og øyeblikkelig kjøp. Dette vil tillate deg å hoppe over trinnene med å overføre penger mellom banker og bitcoin mellom børser, eller i det minste redusere tiden du gjør dette.

Generell Opplevelse

Bare google "Covered Interest Parity" og "Bitfinex Swap Rates" for å lære mer. Planen for bot markedsføres gjennom Multi-Level Marketing, noe som betyr at det er et ekstra økonomisk aspekt til boten annet enn den automatiske handelsverdien. Det største problemet er friksjon mellom trinn underveis.